Wie heeft Diamond Painting uitgevonden?

Inleiding

Diamond painting is een creatieve hobby die de afgelopen jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Oorspronkelijk afkomstig uit Azië en snel verspreid naar Europa en Amerika, heeft deze fascinerende kunstvorm de harten van miljoenen mensen over de hele wereld veroverd. Of je nu jong of oud bent, diamond painting biedt een unieke en plezierige ervaring die ontspanning en creativiteit op een bijzondere manier combineert.

Wat is Diamond Painting?

De vraag "Wat is diamond painting?" horen wij vaak. Daarom geven we hier een korte uitleg; voor meer details kun je ons uitgebreide artikel over diamond painting bekijken. Diamond painting is een boeiende kunstvorm die het gedetailleerde werk van kruissteek borduren combineert met de visuele aantrekkingskracht van mozaïekkunst. In plaats van draad of kleine stukjes glas te gebruiken, werk je met kleine harsdiamanten – vaak "drills" genoemd – om een schitterend en kleurrijk beeld te creëren.

In een diamond painting set ontvang je een canvas met een vooraf afgedrukt ontwerp. Dit ontwerp is opgedeeld in kleine secties, elk gemarkeerd met een symbool of kleurcode. Deze codes komen overeen met de kleuren van de steentjes die je op het canvas plaatst. Met behulp van een speciaal gereedschap en wat wax pak je de steentjes op en bevestig je ze op de juiste plek op het canvas. Het resultaat? Een prachtig, glinsterend kunstwerk dat je zelf hebt gemaakt.

Vergelijkbaar met schilderen op nummer, biedt diamond painting een gestructureerde manier van creatief bezig zijn die toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Het eindresultaat is echter veel tastbaarder en esthetischer, dankzij de fonkelende diamanten die een indrukwekkende diepte en schittering aan het kunstwerk toevoegen. Deze combinatie van eenvoud, creativiteit en schoonheid maakt diamond painting tot een geliefde hobby voor velen.



De uitvinding van Diamond Painting

Diamond painting vindt zijn oorsprong in een unieke combinatie van traditionele zandschilderkunst en kruissteekborduren. De moderne vorm van deze kunstvorm, zoals we die vandaag de dag kennen, ontstond echter pas in 2010 toen een Chinees bedrijf, Guangdong Dazu Yueming Laser Technology Co., Ltd., een patent indiende voor het concept van diamond painting.

Deze innovatieve benadering van ambacht en kunst loste problemen op waar traditionele zandschilderijen en kruissteekborduren tegenaan liepen. Door het gebruik van harsdiamanten op een zelfklevend canvas werd het mogelijk om een duurzaam, glanzend en kleurrijk beeld te creëren dat veel robuuster was dan de traditionele technieken.

Na de introductie in Azië verspreidde diamond painting zich snel naar Europa en uiteindelijk naar Amerika. Deze snelle expansie onderstreepte de universele aantrekkingskracht van deze hobby en markeerde het begin van zijn opkomst als een wereldwijd fenomeen.

De ontwikkeling van Diamond Painting

In 2017, gefrustreerd door de beperkte kwaliteit van de beschikbare diamond painting kits, besloot de enthousiaste hobbyist Lydia Barmentloo om de perfecte diamond painting kit te ontwikkelen. Zo werd de Diamond Painting Winkel® geboren, met als missie om kits te produceren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Elk pakket van de Diamond Painting Winkel® onderscheidt zich door de aandacht voor detail en de hoge kwaliteit van de materialen. De kits bevatten alles wat je nodig hebt om je eigen kunstwerk te creëren: een bedrukt canvas van premium kwaliteit, steentjes in alle benodigde kleuren, sorteerbakjes, een pen om de diamanten mee op te pakken, wax en hersluitbare zakjes voor het veilig opbergen van de diamanten.

Wat de Diamond Painting Winkel®-kits echt uniek maakt, is hun toewijding aan een superieure ervaring. Elke kit is ontworpen om niet alleen een prachtig eindproduct te creëren, maar ook om het creatieve proces zelf zo aangenaam en bevredigend mogelijk te maken. Deze focus op zowel de reis als de bestemming heeft ervoor gezorgd dat de Diamond Painting Winkel®-kits geliefd zijn bij diamond painting-liefhebbers over de hele wereld.

De voordelen van Diamond Painting

Diamond painting biedt niet alleen creatieve voldoening, maar ook tal van voordelen voor de geestelijke gezondheid. Het nauwgezette proces van het plaatsen van elk steentje helpt je om dagelijkse zorgen los te laten en je volledig onder te dompelen in het moment. Dit heeft een meditatief effect dat stress kan verminderen en een gevoel van rust kan bevorderen. Dit is de reden waarom Diamond Painting de trend is van dit moment!

Bovendien dragen de vaardigheden die je ontwikkelt tijdens diamond painting – zoals geduld, aandacht voor detail, en hand-oogcoördinatie – bij aan verbeteringen in andere aspecten van het leven. Voor kinderen kan diamond painting ook bijdragen aan de ontwikkeling van kleur- en vormherkenning, en het verbeteren van hun fijne motoriek. Meer over deze verrassende voordelen lees je in ons artikel over de voordelen van diamond painting.

Partial Drill vs Full Drill Diamond Painting pakketten

Als je begint met diamond painting, kom je wellicht de termen "partial drill" en "full drill" tegen. Deze termen verwijzen naar de delen van het canvas die bedekt worden met diamanten. Bij een "partial drill" kit blijven bepaalde delen van het canvas onbedekt, terwijl bij een "full drill" kit het hele canvas bedekt wordt met diamanten.

Voor beginners kan een partial drill kit een goede keuze zijn, omdat het minder tijd en diamanten vereist om te voltooien. Maar als je houdt van het volledige, sprankelende effect van een volledig bedekt canvas, dan is een full drill kit de beste optie.

Wat zit er in een Diamond Painting Pakket?

Een typische Diamond Painting Winkel® diamond painting kit bevat alles wat je nodig hebt om je kunstwerk te creëren. Dit omvat een hoogwaardig, bedrukt canvas; harsdiamanten in de benodigde kleuren; een pen om de diamanten mee op te pakken; wax; een bakje voor je diamanten; en hersluitbare zakjes om je diamanten in te bewaren.

Optionele accessoires die je misschien wilt overwegen, zijn een stijlvolle, ergonomische diamantapplicatorpen en een lichtpad. Het juiste gereedschap kan het verschil maken bij het werken aan een project, en deze accessoires kunnen je diamond painting ervaring naar een hoger niveau tillen.